Ingredienser för 6 personer: 1-1,5 KG KÖTT AV ROSTBIFF, FRANSYSKA, INNANLÅR, YTTERLÅR, BOG 1 FL PORTER ½-1 DL OUTSPÄDD SVARTVINBÄRSSAFT 1 DL ÄKTA SOYA 1 TSK TIMJAN 5-6 ENBÄR 5-6 SVARTPEPPARKORN 2-3 KÖTTBULJONGSTÄRNINGAR 2 VITLÖKSKLYFTOR 1 STOR LÖK TILL SÅS: 8 DL SKY VETERMJÖL EFTER BEHAG 2 DL GRÄDDE SMÖR | |
Gör så här: 1. Välj en gryta så att köttet med termometer får lagom plats. Häll i porter,svartvinbärssaften & soja. Lägg i kryddor.buljongtärningarna.skurna vitlöksklyftor & gul lök delad i stora bitar. Koka upp, lägg ner köttet. (stek eller grytbitar) 2. Låt alltsammans sakta sjuda under lock. Flytta grytan från värmen när innertempen är 75 grader (stek) efter ca: 1-1,5 tim. Låt köttet ligga ca: 20 min. i skyn innan du tar upop den. 3. SÅS: Gör en sås hur du vill. Låt koka 3-5 min. Om du har gjort en stek så tranchera denna. SERVERA MED KOKT POTATIS ELLER RIS & KOKTA PRIMÖRER & SVARTVINBÄRSGELE |
söndag 5 september 2010
Porterstek eller portergryta
Etiketter:
Kött
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar