söndag 5 september 2010

Lenas kantarellgömma


Ingredienser för ca. 2 personer:
2 msk smör
1-2 dl ca vetemjöl
2-3 dl gräddmjölk (½ grädde ½ mjölk)
2-3 hg kantareller
1 st mördeg på rulle


Gör så här:
1. Smält smör, blanda i mjölet till en tjock massa
2. Späd med gräddmjölken till en tjock stuvning
3. Under tiden fräs kantarellerna så att vätskan försvinner
4. Tag fram en muffinsplåt (amrikansk)
5. Kläd så många formar som du skall ha med mördegen.
6. Blanda i kantarellerna i stuvnungen salt och peppra. Smaka av.
7. Fyll formarna spara lite i toppen så du kan vika ihop gömman.
8. Grädda i mitten på över & undervärme i 200 grader ca: 15-20 min.
Serveras med grönsallad
Kan även serveras som förrätt/isället för potatis till kött

Passande dryck: Lite fylligare rött vin eller öl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar