söndag 5 september 2010

Balsam-marinerad fläskfilé

Ingredienser för 4 personer:
1 fläskfile ca 600 gr
1 msk olja
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

MARINAD:
1 dl oliver
2 msk olivolja eller någon annan olja
2 msk balsamvinäger
2 msk honung
1 stånd rucolasallad

Gör så här:
1. Dela fläskfilen i två bitar så att den får bättre plats i stekpannan.
2. Bryn köttet runt om i olja och smör. Häll i lite vatten i pannan och låt köttet eftersteka under lock 10-15 min.
3. Fräs oliverna hastigt i oljan i en liten kastrull. Rör i balsamvinägern och honungen . Låt det koka upp.
4. Skär köttet i skivor och lägg upp det på fat. Krydda köttet med salt och peppar. Strö över rucolasalladen, häll över marinaden och servera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar