Ingredienser för 4 personer: 1 fläskfile ca 600 gr 1 msk olja 1 msk smör 1 tsk salt 1 krm svartpeppar MARINAD: 1 dl oliver 2 msk olivolja eller någon annan olja 2 msk balsamvinäger 2 msk honung 1 stånd rucolasallad | |
Gör så här: 1. Dela fläskfilen i två bitar så att den får bättre plats i stekpannan. 2. Bryn köttet runt om i olja och smör. Häll i lite vatten i pannan och låt köttet eftersteka under lock 10-15 min. 3. Fräs oliverna hastigt i oljan i en liten kastrull. Rör i balsamvinägern och honungen . Låt det koka upp. 4. Skär köttet i skivor och lägg upp det på fat. Krydda köttet med salt och peppar. Strö över rucolasalladen, häll över marinaden och servera |
söndag 5 september 2010
Balsam-marinerad fläskfilé
Etiketter:
Kött
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar